Pixiwebs persondatapolitik

På siden her kan du læse Pixiwebs persondatapolitik.

 

Du kan bl.a. læse råd og vejledning til, hvad man særligt skal forholde sig til i forhold til en videoproduktion og persondataindsamling.

 

Persondataindsamling i forhold til videooptagelser

Når man laver videofilm, er der ofte mennesker på optagelserne. Det er vi nødt til at forholde os til i forhold til indsamling af persondata. Billeder og video anses også for persondata. Og når man indsamler persondata, kræver det et samtykke.

 

Det er virksomhedens eget ansvar at informere og at indhente samtykke fra for eksempel medarbejdere, kunder eller andre, der medvirker i filmoptagelser.

 

Former for samtykke

Man kan lave to former for samtykke. I nogle tilfælde skal der en samtykkeerklæring til. Andre gange er det nok med et mundtligt samtykke.

 

Nedenfor kan du læse, hvad de to typer af samtykke går ud på, og få en fornemmelse af, hvilken form der er relevant for den produktion, I skal have lavet.

 

Samtykkeerklæring

Vi anbefaler, at man laver en samtykkeerklæring med de personer, der er centrale for optagelserne. Det kan for eksempel være, hvis vi skal lave et interview med en medarbejder eller med en kunde.

 

Datatilsynet beskriver det således, at hvis der skal laves portrætter af folk, skal der laves en samtykkeerklæring. I forhold til video kommer vi ofte tæt på og laver portrætlignende optagelser af folk. Især af dem, der interviewes.

 

Informeret samtykke

Når der laves mere generelle optagelser, informeres personerne i lokalet om, at vi laver optagelser. De har i den forbindelse lov til at sige, at de ikke ønsker at medvirke. En egentlig samtykkeerklæring er ikke nødvendig her.

 

Datatilsynet beskriver det således, at hvis personer optræder på generelle billeder, er det nok med et informeret samtykke.

 

God kommunikation

Vi anbefaler, at man, før optagelserne skal laves, informerer de berørte i firmaet om, at der skal filmes, hvornår det foregår, og hvad optagelserne skal bruges til.

 

For det meste vil folk gerne medvirke og er nysgerrige på projektet, især hvis de ved, hvad det hele handler om, og hvad det er, optagelserne skal bruges til.

 

Eksempel på Samtykkeerklæring

Pixiweb har udarbejdet en samtykkeerklæring, som I er velkomne til at benytte. Teksten er udarbejdet efter datatilsynets anbefalinger. Dem kan du læse her.

 

Pixiweb garanterer ikke for den juridiske kvalitet af samtykkeerklæringen.

Samtykkeerklæring

(Navn og dato)

 

Jeg giver hermed tilladelse til, at (virksomhedens navn) benytter videooptagelser af undertegnede.

 

Videooptagelserne laves i forbindelse med … (kort beskrivelse af filmen).

 

Optagelserne kan benyttes på alle onlinemedier.

 

Skulle der på et tidspunkt opstå en situation, hvor jeg ønsker at trække mit samtykke tilbage, har jeg mulighed for det.

 

Den dataansvarlige i virksomheden er (navnet på den dataansvarlige).

 

Underskrift

 

_______________________________________

 

Opbevaring af råoptagelser

Råoptagelser dækker over alt det materiale, vi optager i forbindelse med jeres filmproduktion.

 

Normalt gemmer Pixiweb optagelser, så der nemt kan laves rettelser i filmene, hvis I skulle ønske det. Det kan være, I får et nyt logo, eller at I ønsker at bruge gamle optagelser i nye film. I de tilfælde er det meget lettere at lave rettelserne, hvis vi har råoptagelserne liggende.

 

Pixiweb lover dog ikke at opbevare optagelserne, da det ikke er en ydelse, vi tager betaling for. Så skulle harddisken gå i stykker, eller optagelserne på anden vis gå tabt, kan I ikke kræve erstatning.

 

Pixiweb benytter aldrig jeres optagelser til andre kunder.

 

I kan til enhver tid bede om at få alt det materiale slettet, der er optaget i forbindelse med jeres filmproduktion.

 

E-mails og anden kommunikation

Pixiweb gemmer e-mails og dokumenter, så længe det giver mening i forhold til produktionen. Er der behov for at videregive for eksempel din e-mailadresse eller dit telefonnummer til tredjepart, vil du blive informeret om det. Det kan for eksempel være, hvis en samarbejdspartner skal kontakte dig i forbindelse med produktionen.

 

Persondata, der deles med andre

Google Analytics og Tiny Ranker er to programmer, der analyserer anonyme data om de besøgende på Pixiweb.dk. Man kan se, hvor de besøgende kommer fra, hvor mange der besøger siden, og hvilke sider på sitet folk besøger og hvor længe.

 

Abonnerer du på Pixiwebs nyhedsbrev, opbevarer MailChimp din mailadresse og dit navn.

 

Cookies

Når du besøger Pixiweb.dk, opsamles der data om din færden. De data deles med Google Analytics og Tiny Ranker. Dataene bruges til at finde ud af, hvor mange der besøger hjemmesiden, hvilke sider der besøges, og hvor længe de besøgende er på siden.

 

Du kan selv blokere for cookies eller slette dem.

 

Her er links til beskrivelser af, hvordan du håndterer cookies i forskellige browsere.

 

Microsoft Internet Explorer (IE)
Google Chrome

Opera
Safari
Firefox