Title Image

Er den i vinkel – eller er den helt skæv?

Er den i vinkel – eller er den helt skæv?

Når man laver en film, skal man grundigt overveje, hvad vinklen på ens historie skal være. På film kan man nemlig kun fortælle én historie i hver film. Alt det der bliver sagt og gjort skal lede frem mod én og kun én ting.

 

Det gælder for alle typer af film, både et indslag i tv-avisen og de film vi laver til vores egen hjemmeside.

 

Fortæl kun én historie

Når du vil lave en film, skal du først og fremmest finde ind til det centrale budskab, som filmen skal formidle. I dette eksempel tager jeg udgangspunkt i, at det er den første film, du laver til din hjemmeside. Lad os sige at du er bogholder. Her kan budskabet fx. være: Jeg er en person, der går meget op i detaljerne – her er der orden i sagerne.

 

Grunden til at jeg vælger netop dette budskab er, at det vil være noget af det vigtigste for mig som kunde. Jeg vil have en pålidelig bogholder, der elsker detaljen og nørkler mit regnskab på plads. For at finde vinklen på filmen skal du kende dine kunders (målgruppens) behov.

 

Når du har valgt en vinkel, så skal alle oplysninger i filmen pege på netop det faktum. Du skal IKKE fortælle, at du er god til mange typer af regnskab, eller at der er tre personer ansat i firmaet som blev grundlagt i 1817, eller at du også laver regnskaber for udenlandske firmaer, eller hvad det nu kan være, du har en niche indenfor.

 

Nogle vil måske sige, at det skaber tryghed for kunderne at vide, at firmaet har eksisteret længe, og at vi er flere ansatte til at løfte opgaverne. Men det er en fortælling på et meget indirekte og underforstået plan.

 

Tal i stedet direkte til os og sig ting som: ”Du er i trygge hænder hos mig”. ”Jeg laver regnskabet fra a-z”. ”Jeg holder mine aftaler”. Som kunde får jeg vished for, at du er nidkær med dit arbejde, og at jeg trygt kan komme til dig med alle mine bilag.

 

Vinklen kan du også beskrive ved at udfylde resten af denne sætning:
Jeg vil fortælle at…

 

Jeg vil fortælle at du kan regne med mig, jeg har helt styr på alle detaljerne i dit regnskab.

 

Som øvelse kan du gå din hjemmeside igennem og formulere en vinkel på hver underside. Så får du en klart billede af, hvad vinklen skulle være på den film, der skulle ligge på netop den side.

 

Har du forskellige typer af produkter, kan du altid lave en film, hvor du fortæller, at du fx laver regnskaber for udenlandske firmaer, og at det er noget, du har en særlig erfaring med. Men del det op så hver film får sin helt specifikke vinkel/historie.

 

Formår du at holde snuden i sporet, og kun fortælle én historie i hver film, så vil budskabet stå meget tydeligt frem. Det hjælper dine kunder til at se dig helt klart og tydeligt, så de hurtigt kan forholde sig til, om du er den rette til at løse deres udfordringer.

 

Kira Paulli,
Pixiweb