Title Image

Overkom din kameraskræk

Overkom din kameraskræk

Er du bange for kameraet?

 

Jeg har haft det rigtig svært med at stå foran et kamera. I filmen her fortæller jeg, hvordan jeg slap af med min kameraskræk, og jeg håber at det kan hjælpe dig til at blive tryg foran kameraet.

Filmen i tekst

Det er ikke alle, der synes at det er super nemt, at stå foran et kamera og tale til det.

 

Det kan jeg godt forstå, for sådan havde jeg det selv i starten. Jeg synes det var svært og kompliceret, jeg følte mig stiv og usikker.

 

Derfor vil jeg gerne dele fire råd med dig om, hvad jeg gjorde for at komme over det.

 

For det første smed jeg ordene væk. Jeg vidste hvad jeg ville sige, jeg bevarede pointerne, men jeg skrottede manuskripterne og sagde i stedet: jeg vil igennem dét og dét. Det er mine hovedpointer, og dem kan jeg bedre huske, end alle det ord jeg planlagde at sige.

 

 

Råd 1: Skær ind til pointerne.

Så gjorde jeg det, at jeg øvede mig. Både over tid med flere film, men også hver gang jeg stillede mig op foran kameraet, øvede jeg mig i, hvad jeg skulle sige. Den her film har jeg optaget en tre til fire gange, før jeg kunne huske det hele.

 

Råd 2: Øv dig

Det næste jeg gør er at kigger dybt i kameraet. Jeg ser ikke alt det udenom. Jeg kigger dybt i kameraet, og jeg kigger ud til dig, der sidder derude på den anden side. Og så forestiller jeg mig, at du tager godt imod mig. – Så det håber jeg, at du gør.

 

Råd 3: Kig dybt i kameraet

Den fjerde ting jeg gør, er at jeg tilgiver mig selv. Jeg tilgiver mig selv, når at jeg nogle gange skal ud og lede efter ordene og ikke er helt perfekt, at jeg lige skal finde ordene frem. Det er ok at vi er mennesker, at vi tænker over tingene. Faktisk synes jeg, at vi opnår en større ærlighed, og at vi lettere knytter os til hinanden, når vi kan se, at det er et menneske. Så længe vi holder fast i pointerne.

 

Råd 4: Tilgiv dig selv

Det var mine fire råd til, hvordan jeg begyndte at slappe af foran kameraet.

 

Kira Paulli
Pixiweb