Title Image

1-klip-video

1-klip-video

Sådan laver du en simpel måde små videofilm, 1-klip-video, til de sociale medier.

Det eneste du behøver, er din smartphone og gerne en mikrofon.

Teknikken der beskrives kan tilpasses dit produkt og din målgruppe.

Her tager vi udgangspunkt i, at du er på messe, men det kan også være instruktion af hunde, fif fra dig som ekspert eller præsentation af et produkt.

Her forestiller vi os, at du er på messe og gerne vil lave en lille film, en 1-klip-video, som du kan bruge på sociale medier som LinkedIn og Facebook.

For at opbygge din meget enkle historie, tager du udgangspunkt i tre elementer:

 1. Hvor er vi?
 2. Hvad er de største nyheder i år?
 3. Call to action

Optagelse

 • Få gerne en anden til at holde kameraet og har du en rigtig mikrofon, så brug endelig den.
 • Personen der optager skal være opmærksom på, at der er lys på dit ansigt, så det er nemt at se dine øjne.
 • Tjek lyden når du er færdig med optagelserne. Det er vigtigt at vi tydeligt kan høre, hvad der bliver sagt.

I videoen kan du sige:

1-klip-video(1) Så er vi her på messen for X. (2) Jeg har været rundt og se på alle standene, og der er mange nye tiltag. I år ser jeg en klar tendens til at det er X der er fokus på. Det er helt nyt, og noget jeg tror vi vil se meget mere af i fremtiden. (3) Vi har selvfølgelig også vores egen stand. Hvis du er nysgerrig så kig forbi. Der er kaffe på kanden og bolscher i skålen.

På den måde får du givet mig en viden om, hvad der sker på messen, og du får positioneret dig som ekspert.

Den avancerede udgave af 1-klip-video

Vil du lave en lidt mere avanceret udgave (og jeg lover dig, det er ikke voldsomt kompliceret), så kan du vælge at bevæge kameraet undervejs. Start med at holde kameraet/telefonen så man kan se et totalbillede af messehallen. Når du begynder at tale, glider kameraet over på dig. Når du er ved at afslutte, glider kameraet over på et af dine produkter, i et nærbillede.

Vær opmærksom på, at du skal have en rigtig mikrofon, da kameraet ikke peger direkte på dig hele tiden, og derfor vil have svært ved at opfange din lyd..

Følelser i spil

Du kan sagtens lave flere små film fra messen. Husk at tage udgangspunkt i hvad der er interessant for dine kunder, så du ikke blot fortæller om dig og dit produkt.

Det er altid godt, at have fokus på noget der sætter vores følelser i gang. Og kan du starte med at aktivere vores følelser, er du godt på vej.

Det kan være:

 • Noget vi kan smile af
 • Bliver imponeret over
 • Synes er rørende
 • Noget der er spøjst og som overrasker os

 

Præsenter et produkt

Vil du præsentere et nyt produkt, kan du opbygge fortællingen således:

 • Kort præsentation af produkt
 • Hvorfor er produktet godt
 • Call to action

 

Det kunne lyde sådan her: De nye shorts fra X kan justeres i livet og har en god udformning i taljen, så de ikke genere. Samtidig er stoffet lavet i en ekstra god kvalitet og det kan man mærke. Min pige havde dem på hele dagen i går og sluttede dagen med at falde i søvn på sofaen efter en skøn dag ude (smil). Du kan komme forbi butikken og prøve dem. Jeg håber vi ses!

Kameraturen kan med fordels begynde med et nærbillede af shotsene, tur op på dig. Fotografen går baglæns så man kan se et stort billede af dig, der mærker på shotsene og slutte af med at gå tæt på shortsene igen.

 

Upload

Uploader du filmen til YouTube, kan du klippe den til i begyndelsen og i slutningen, så den går i gang et lille sekund før du begynder at tale.

Huskeliste

 • Rens kameraets linse
 • Tjek at lyden går godt igennem
 • Gennemgå dit indhold
 • Gennemgå kameratur

 

God fornøjelse,
Kira Paulli